R+ Opleiding


In de éénjarige opleiding tot Rijinstructeur+ krijg je een grote kist met communicatiegereedschappen aangereikt. Deze komen vooral uit het vakgebied NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren). Elk gereedschap vergroot je vaardigheid om rijbewijsleerlingen of rijbewijsbezitters met complexe of fobische rijangst te begeleiden.

Technieken
Naast het aanleren van communicatietechnieken vergroot je je vermogen om doelgericht en oplossingsgericht te werken. Ook wordt aandacht besteed aan het ontwikkelen van een therapeutische grondhouding die essentieel is voor het vak van begeleider. Gaandeweg krijg je ook meer inzicht in je eigen kwaliteiten en drijfveren en ontdek je hoe je innerlijke blokkades of belemmerende gedachten kunt opruimen. Zo word je in één jaar opgeleid tot een deskundige en flexibele begeleider van mensen met complexe of fobische rijangst.


Certificaat R+
Na een succesvolle afronding van dit jaar ontvang je het certificaat Rijinstructeur+ en een R+ pas. Dat biedt veel voordelen. Zo wordt je als rijinstructeur al tijdens de start van de opleiding met naam en toenaam op de R+ website genoemd en zullen mensen met fobische rijangstklachten actief naar je worden doorverwezen. Tot nu toe werd nog al eens gedacht dat een faalangstinstructeur na een tweedaagse cursus mensen met complexe of fobische rijangst kan begeleiden. Dit is echter niet het geval. Het begeleiden van deze mensen vergt een uitgebreide kennis en geavanceerde communicatietechnieken. Met het certificaat Rijinstructeur+ heb je beide in huis. Ieder jaar volg je een terugkomdag om je kennis up-to-date te houden en om een nieuwe pas te ontvangen.
 
Certificaat NLP Practitioner
Na je opleiding ben je tevens gecertificeerd NLP Practitioner met als specialisatie 'Verkeersangst'. Deze opleiding is UNIEK in Nederland! Je kunt je dan aansluiten bij de Nederlandse Vereniging voor Neuro Linguïstisch Programmeren (NVNLP).


Basiswaarden

Binnen de opleiding gaat we uit van de volgende basiswaarden waarvan wij verwachten dat die ingebed zullen raken in de grondhouding van de Rijinstructeur+:
  • een open, persoonlijke benadering, waarin respect voor de eigenheid van ieder individu centraal staat;
  • een flexibele grondhouding, zodat effectief inspelen op veranderingen mogelijk is;
  • een dynamische aanpak, waarbij het nemen van initiatieven en het betreden van ongebaande paden gestimuleerd wordt en het een uitdaging is om zaken net even anders te benaderen;
  • een gevarieerd aanbod met diepgang dat cliënten een kwalitatief hoogwaardige en professionele begeleiding biedt;
  • een werkwijze gericht op samenwerking, waarbij er in gedeelde verantwoordelijkheid gewerkt wordt aan resultaten en ieders inbreng en kwaliteiten benut worden.
Curriculum
Tijdens de opleiding worden 6 thema's behandeld. Elk thema focust zich op een aspect van NLP met steeds weer nieuwe inzichten en technieken, gericht op de praktische behandeling van verkeersangst. Klik op Curriculum voor een overzicht van de thema's.

                                                          Artikel INzicht
                                                    Tijdschrift voor NLP KLIK OP HET R+ LOGO VOOR NOG MEER INFORMATIE
 
                    Afbeelding invoegen